Opnå et renere og hyggeligere hjem med en pæn lampe

En saltlampe lyder umiddelbart som en mærkelig idé hos nogen, der er gået galt i køkkenet.

Men hvis du drømmer om et rart og hyggeligt hjem, som tilmed er fyldt med ren og sund luft, kan det være, at en saltlampe skal være din næste investering til boligen.

Selvom ikke mange herhjemme har fået øjnene op for saltlampers utrolige egenskaber, er de meget efterspurgte og populære i resten af verden.

Ikke alene er lamperne skulpturelle i sig selv og udsender et blødt og behageligt lys, men selve saltblokken er også kendt for sine rensende og sundhedsfremmende egenskaber. Hvis du vil gøre noget godt for dig selv og din bolig, er en saltlampe derfor værd at se nærmere på.

Hvad er en saltlampe?

Saltlamper er nemme at genkende på deres unikke form og sart lyserøde farve. En ægte saltlampe består af en blok salt fra Himalaya-bjergene.

Saltet blev dannet for ca. 230 millioner år siden, da et urgammelt hav fordampede. Himalaya-salt bruges også i madlavning og kendes på den fine lyserøde farve, der skyldes et højt indhold af diverse mineraler.

Saltblokken sættes uden på en pære, som skaber lampen. Idet lyset finder vej gennem saltblokken, får man et varmt lyserødt og orange skær, som skaber en hyggelig atmosfære i boligen døgnet og året rundt.

Sundhedsfremmende egenskaber

Ud over det fine udseende er lampen et godt valg grundet sine sundhedsfremmende egenskaber. At have en saltlampe i sit hjem kan være med til at skabe en sundere og mere behagelig atmosfære, og det skyldes ikke kun det gyldne skær.

I al luft, både indenfor og udenfor, cirkulerer vanddampe, der bærer røgpartikler, støv, pollen, bakterier og mange andre urenheder med sig.

Idet salt er hygroskopisk, tiltrækker det vandmolekyler fra den omgivende luft. På den måde vil din saltlampe kunne tiltrække urenhederne i luften i din bolig og dermed skabe et sundere indeklima med renere luft.

Placering af din nye lampe

Saltlamper kan købes mange steder, både på internettet og i fysiske butikker

. Da saltlamperne laves af autentiske saltblokke, vil ingen af dem være ens. Når du får din nye lampe, kan du med fordel placere den i soveværelset eller et andet sted, hvor du bruger meget tid. På den måde vil du få mest glæde af de luftrensende egenskaber og ikke mindst det behagelige lys, som især egner sig til soveværelset om aftenen.

Det indeholder nemlig meget lidt blåt lys og vil derfor være med til at give en bedre og roligere søvn.