SEO-optimering af billeder er en overset, men vigtig proces

SEO er et begreb, der fylder meget i vores digitale tid. Flere og flere får øjnene op for, hvorfor det er vigtigt at optimere sit indhold til søgemaskinerne.

Kun på den måde kan man nemlig undgå, at man drukner i mængden af hjemmesider og konkurrenter på internettet. Når man taler SEO, er der dog ofte primært fokus på tekstindholdet på en hjemmeside.

Mange glemmer, at billeder er mindst lige så vigtige, når Google eller andre søgemaskiner skal vurdere din hjemmeside. Det er ikke nok at sætte billeder ind – der er også en række andre ting, som man skal være opmærksom på i forbindelse med SEO-optimering af billeder.

Dem kan du blive klogere på her. Vil man rangere i søgemaskinerne har man brug for et seriøst Seo firma. Det tager tid at stige i graderne så tag kontakt nu.

Billeder er vigtige

Det er en stor fejl, hvis man kun fokuserer på tekst, når man SEO-optimerer sit indhold. Billeder har nemlig en stor og afgørende betydning, både for brugeren og for søgemaskinerne.

Derfor bør du altid sætte billeder ind, både i blogindlæg og på statiske sider. Når du vælger billeder, skal du ikke bare tage det første, det bedste.

Det er en god idé at bruge tid på at finde billeder i god kvalitet, som rent faktisk passer til dit indhold. Derudover er det langt bedre, at du tager dine egne billeder, frem for at bruge dem, man finder på nettet.

Det skaber troværdighed hos brugeren og gør, at din hjemmeside skiller sig mere ud. Man har brug for linkbuilding også kaldet offsite seo.

Optimer dine billeder til søgemaskinerne

Der er flere ting, der spiller ind på søgemaskinernes vurdering af dine billeder. Først og fremmest skal du vælge et godt filnavn – gerne et, der indeholder et eller flere relevante søgeord.

Derudover er det vigtigt, at du beskærer dine billeder til den størrelse, som de skal vises i på hjemmesiden. Selvom du kun viser billedet i en lille version, skal hele billedet i den fulde størrelse stadig loades, og det kan gå ud over load hastigheden på din hjemmeside.

Efter at have beskåret dine billeder, kan du med fordel komprimere filstørrelsen på dine billeder. Det sikrer nemlig en endnu hurtigere og bedre loading, uden at det går ud over kvaliteten af dine billeder.

På nettet kan du finde og downloade værktøjer, der komprimerer både jpg.- og png.-filer. Når du derefter uploader dit billede til din hjemmeside, bør du også sikre dig, at dine søgeord indgår i både alt og title text.