dametøj

Hvad ved du om dametøj?

Dametøj har naturligvis eksisteret i mange hundrede år. Kvinder har så længe historien kan fortælle os gået op i hvordan de ser ud, og hvad de har på.

For hvert årti har moden som oftest ændret sig radikalt. Af eksempler herpå kan nævnes 60’ernes hippiestil, 80’ernes næsten punkede look og ikke at forglemme 90’ernes techno-trend. Selvom årenes mange trends på mange måder er vidt forskellige, så ser vi også ofte i modebilledet at trends vender tilbage – måske i en mere opdateret udgave.

Af eksempler på comebacks de senere år kan nævnes 80’ernes skulderpudder, 70’ernes trompetbukser, 50’ernes højtaljede bikinier og 30’ernes A-skirts.

I dag er det alment kendt, at designere i høj grad lader sig inspirere af tidligere årtier, det er ikke en kopiering snarere en måde at genopfinde moden på. Af samme grund går mange, måske især yngre kvinder, ofte på jagt i genbrugs butikker efter vintage guld. Her kan man nemlig være heldig at gøre sig gode fund fra tidligere generationers henlagte garderober. Når det kommer til dametøj, er god stil nemlig indbegrebet af at være unik.

At skabe sit eget look, gerne i en særlig blanding af gamle og nye fund. Vigtigst af alt skal man føle sig godt tilpas og som sig selv, ellers vil det til en hver tid skinne igennem. Dametøj tager sig bedst ud, når det passer perfekt til den der bærer det.

Det dikterer moden denne sommer
Som nævnt i ovenstående ændrer moden sig fra år til år og fra sæson til sæson. Derfor er der naturligvis også tydelige trends der skinner igennem denne sommer inden for dametøj. Lad os starte med det mest købte item om sommeren – badetøj. Igen i år hitter både badedragter og bikinier. Badedragten skal være tætsiddende, have høj skæring ved benene og gerne bar ryg og eventuelt også deltaljer med åbninger i siden.

I år hitter både badedragter i ensfarvede nuancer såsom sort eller rød, men også badedragter med blomster eller palmeprint er populære. Denne sæson kan bikinien se ud på mange forskellige måde, hvilket gør det let at finde en der klæder netop din krop.

Vi ser alt fra små bitte trekant bikinier med binde-trusser til højtaljede bikinitrusser med en tube top som overdel. Materialerne er alt fra velour til hæklet og farvepaletten går fra hvid til sort. Også mønstre og grafiske print er in.

Når det kommer til toppe og bluser ser vi en klar tendens, der dikterer sarte nuancer eller print. Gå derfor efter fine silke toppe i hvid, beige eller lys gul.

Mavebluser og toppe med bare skuldre er yderst smarte denne sommer. Eller spring i en skjorte eller kimono med blomsterprint. Kimonoer er et key item i denne sæson og går perfekt over en bikini på vej hjem fra stranden eller over en aftenkjole til havefesten.

Når vi taler dametøj, taler vi naturligvis også underdele, herunder både bukser, nederdele og shorts. Denim er jo en evig klassiker, også denne sæson – hvor både shorts, bukser og nederdele skal være i denim.

Derudover er stumpe bukser i klassiske snit igen at spotte i modebilledet. Også løse bredbenede bukser med striber eller blomster hitter i år. Endelig byder sæsonen på løse strut nederdele eller lange afslappede skørter i boheme stil. Sidst men ikke mindst skal vi tale kjoler. I år er der ingen regler, de kan være korte, knælange eller gulvlange.

De kan være tætsiddende eller løse, og de kan være ensfarvede eller mønstrede. Som andre år ses der dog en tendens til kjoler i lyse farve, ganske enkelt fordi det passer bedst til de lyse nætter. Der er altså noget for enhver smag, når sommerens garderobe skal indkøbes.

Her kan du shoppe dametøj
Man kan shoppe dametøj efterhånden rigtig mange steder. Alle større byer har minimum 10-15 forretninger der er proppet til randen med alt det nyeste dametøj.

Fordelen ved at shoppe i en fysisk butik er, at du kan se tøjet og prøve det på. Desuden står personalet i butikken typisk klar med kyndig og hjælpende vejledning.

Her er der absolut en Butik der stikker ud. En butik der er i forreste række når det gælder mode. En butik der er stor nok til at rumme mange prisklasse og det er Chopin der ligger i Charlottenlund.

Når det så er sagt er der absolut også en række fordele ved at shoppe dametøj på internettet.

Dem klare fordel for mange travle kvinder er, at man kan shoppe på alle tider af døgnet – og altså ikke kun i butikkernes åbningstider.

Af andre væsentlige fordele kan nævnes, at konkurrence ganske enkelt er større online. Det gør det letteret for dig som forbruger, at finde det tøj du leder efter til den absolut skarpeste pris.

Får du klikket dametøj hjem som ikke passer i størrelsen, så tilbyder de fleste webshops fri returret og ombytning. Altså en relativt risikofri måde at shoppe på.

Har du overvejet et par Mos Mosh?
Det at finde bukser kan være en svær opgave og for nogle synes næsten umulig. Dette da bukser først og fremmest er noget af det værste at bakse rundt med i prøverummet, især hvis man prøver jeans generelt.

Dernæst så er det et virvar af længder og størrelser, som er forskel-lige fra mærke til mærke. Altså giver man op næsten før man kommer i gang.

Derfor kan det være rart at finde en buks, som man altid kan regne med og hvor man kender størrelsen og den model, der passer lige netop til en. Samt kan finde den type, man bedst kan lide, altså om de skal være slim eller vidde.

Her kunne man overveje Mos Mosh jeans, som har et meget bredt udvalg og altså muligheden for at have nogen, som passer til det, man leder efter. Det kunne være værd at overveje, måske har de den rette buks.

Det er her værd at overveje Chopin i Char lottenlund som er den største Mos Mosh jeans forhandler i København. Her kan du også vælge at købe online.